top of page

Ramen-ish

Dette er en av favorittene hjemme hos oss. Her kan du bruke både kjøpebuljong, kraft etter f.eks en stek eller lignende du har laget, eller koke en svinekoke. Fyll opp med de grønnsakene du måtte ha - ferske og frosne, rester av kjøtt eller pålegg, og topp den med kokte egg.


ree

Ramen er noe av de meste varmende, nærende jeg får - spesielt på vinteren. Det trenger ikke være spesielt dyrt eller vanskelig, men en god buljong krever litt tid. Men det viktigste er likevel å smake til med sitron, sukker, krydder osv, så suppen blir balansert i smaken.


Ingredienser:


Til buljongen:

Ca 1- 1,5 kg saltet eller røkt svineknoke

ree

Vann

2 ss fersk skivet ingefær

4 fedd skivet hvitløk

Ca 6 kaffirlimeblader (kan sløyfes)

1 gul løk

Urter som koriander, persille osv, også tørket


Smaksjustering:

2-4 ss eddik

Sitronsaft/ limesaft

2 ss sukker

Soyasaus

Fivespice eller annet krydder

Sitrongress


Suppe"fyll":

Gulerøtter

Kål

Brokkoli/wokgrønnsaker

Vårløk

Edemamebønner

Chiliolje/krydder

Rester av kjøtt

Dumplings

Kokte egg

Nudler


Fremgangsmåte:


  • Start med å skylle svineknoken. Legg den deretter i en stor kjele - så stor at du kan dekke den helt med vann.


  • Blansjer knoken ved å koke op og skumme av med en hullsleiv eller lignende innimellom. Etter ti minutter heller du knoken over i et dørslag og skyller med kaldt vann til vannet er helt klart.


  • Legg knoken tilbake i kjelen, fyll opp med vann så det dekker godt over knoken. Tilsett ingefær, hvitløk, kaffirlime, løk og ev. urter


  • La svineknoken småkoke under lokk i 2-3 timer. Rør innimellom. Tilsett vann når det fordamper, men du skal til slutt skal ha ca 2/3 av vannmengden du startet med.


Buljongen kan gjerne lages på forhånd. Da lar du den bare stå på komfyren til den er avkjølt, og oppbevarer den deretter i en tett boks i kjøleskapet eller fryseren

  • Sil buljongen over i kjelen og rens beina for kjøttet. Legg kjøttet tilbake i kjelen med buljongen.


  • Når buljongen er ferdigkokt må du smake på kraften for å sjekke hvor salt den er. Hvis den er veldig salt, tilsetter du en god del vann. Ramen skal være salt, men det er viktig å balansere dette med syrlig, søt og sterk smak. Tilsett eddik og sitronsaft, sukker og evt. chiliflak eller chiliolje. Smak igjen og tilsett evt litt soyasaus hvis den har for lite salt.


  • Fyll opp suppen med kuttede grønnsaker (gjerne frosne). Dette er en god mulighet til å bruke opp de slappe gullerøttene du har liggende. Kok opp suppen, og la den småkoke til grønnsakene er møre eller tinet.


  • Kok nudlene etter anvisning på pakken i en separat gryte (du kan ha den direkte i suppen også, men da trekker de til seg mye av kraften og kan fort bli overkokte.


  • Anrett suppen med nudler, ev. egg eller annen topping du måtte ønske. Vel bekomme!


 
 
 

Kommentarer

Gitt 0 av 5 stjerner.
Ingen vurderinger ennå

Legg til en vurdering

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page