Risottoboller (Arancini)
- Hanne i byen
- 5. nov. 2021
- 1 min lesing
Hvis du lagde "risottoen" min (den forrige oppskriften på bloggen) og har igjen rester, er denne retten en perfekt måte å gjenskape den på. Men du kan bruke alle typer ferdig, kald risotto. Bollene er sprø på utsiden, med kremet risotto og egg, ost eller sprøstekt bacon i midten.

Ingredienser:

Kald risotto
Vaktelegg/vanlige, eller ca 2 cm osteterninger
Egg til panering
Panko
Frityrolje
Dipsaus som sweet chili, barbecue, sriracha el.l.
Fremgangsmåte:
Kok eggen bløtkokte -ca 1,5 minutter for vaktelegg og 4-5 minutter for vanlige egg.

Bruk hendene og en skje og pakk risen godt rundt eggene. Risen må være helt kald fra kjøleskapet for å holde fasongen, og bollene kan ikke lages på forhånd. Learnt that the hard way!
Dypp de så i sammenvispet egg og deretter i panko.
Når alle bollene er ferdige, heller du ca 4-5 cm frityrolje i en kjele som du varmer opp til cirka 180. Stek bollene i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. La de renne av på kjøkkenpapir.
Risottobollene serveres varme til forrett, en smårett/tapas eller med en salat og protein ved siden av til middag.
Comments