top of page

Glutenfrie mandelkjeks til halloween


Disse kakene smakte jeg da jeg var i Roma i påsken for mange år siden. De smaker litt som marsipan i midten, men er seige i kantene. De er superenkle å røre sammen, med kun tre ingredienser - pluss evt. smakstilsetning og pynt. Her har jeg tilsatt appelsin, konditorfarge og "skjært" de ut som små gresskar.




Ingredienser: (ca 16 kjeks)

8 dl mandelmel

5 dl melis (og litt ekstra til å rulle kakene i før steking)

2 egg

Skallet fra én appelsin

1 ss appelsinsaft

Evt. rød og gul konditorfarge =oransje

Ca 16 hele pistasjnøtter uten skall




Fremgangsmåte


Sett stekeovnen på 180 grader.


Bland sammen mandelmel, melis, appelsinskall og jus i en stor bolle.



Visp sammen eggene og bland inn fargen her hvis du vil bruke det.


Hell eggene over i melblandingen og rør godt til det er blitt til en løs marispankonsistens.


Ta ca én ss av deigen og form til like store kuler. Rull alle kulene i melis, før du plasserer de på et stekebrett med bakepapir.


Bruk en kniv til å lage gresskarmønster og sett en pistasjnøtter i midten til stilk.


Stek kakene midt i ovnen i ca 12 minutter for en marsipanaktig konsistens eller ca 14 minutter for en mer sprø konsistens.



Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil en måned.




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page