Glutenfrie mandelkjeks til halloween
- Hanne i byen
- 21. okt. 2023
- 1 min lesing
Disse kakene smakte jeg da jeg var i Roma i påsken for mange år siden. De smaker litt som marsipan i midten, men er seige i kantene. De er superenkle å røre sammen, med kun tre ingredienser - pluss evt. smakstilsetning og pynt. Her har jeg tilsatt appelsin, konditorfarge og "skjært" de ut som små gresskar.

Ingredienser: (ca 16 kjeks)

8 dl mandelmel
5 dl melis (og litt ekstra til å rulle kakene i før steking)
2 egg
Skallet fra én appelsin
1 ss appelsinsaft
Evt. rød og gul konditorfarge =oransje
Ca 16 hele pistasjnøtter uten skall
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader.
Bland sammen mandelmel, melis, appelsinskall og jus i en stor bolle.

Visp sammen eggene og bland inn fargen her hvis du vil bruke det.
Hell eggene over i melblandingen og rør godt til det er blitt til en løs marispankonsistens.
Ta ca én ss av deigen og form til like store kuler. Rull alle kulene i melis, før du plasserer de på et stekebrett med bakepapir.
Bruk en kniv til å lage gresskarmønster og sett en pistasjnøtter i midten til stilk.
Stek kakene midt i ovnen i ca 12 minutter for en marsipanaktig konsistens eller ca 14 minutter for en mer sprø konsistens.
Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil en måned.

Comments