top of page
  • Forfatterens bildeHanne i byen

Pasticcini di mandorla- sicilianske mandelkaker (glutenfrie)

Disse kakene smakte jeg da jeg var i Roma i påsken for ca 10 år siden. Tiden flyr!


Vi la merke til at de solgte disse "marsipankakene" overalt, og måtte prøve de. De skuffet ikke, men jeg har ikke smakt de siden. Nylig fant jeg ut at de er superenkle å lage. Kun tre ingredienser - pluss evt. smakstilsetning.



Ingredienser (ca 16 kjeks)


8 dl mandelmel

5 dl melis (og litt ekstra til å rulle kakene i før steking)

2 egg

Skallet fra én appelsin eller sitron

1 ss appelsinsaft

1 ts salt

Evt. konditorfarge eller gurkemeie






Fremgangsmåte


Sett stekeovnen på 180 grader.


Bland sammen mandelmel, melis og appelsinskall i en stor bolle.



Visp sammen eggene, og bland inn fargen her hvis du vil bruke det.


Hell eggene over i melblandingen og rør godt til det er blitt til en løs marispankonsistens.


Ta 1 ss av deigen og form til like store kuler. Rull alle kulene i melis, før du plasserer de på et stekebrett med bakepapir. Bruk tommelen din og press forsiktig ned i midten av hver kule, så det blir en liten grop.



Stek kakene midt i ovnen i ca 12 minutter for en marsipanaktig konsistens inni, eller ca 14 minutter for en mer sprø konsistens.


Kakene kan oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur i opptil en måned.




77 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page