top of page

Raclette

Denne retroretten er sterkt undervurdert. Det er et utrolig hyggelig og sosialt måltid, og

variasjonsmulighetene er uendelige - Du bruker det tilbehøret du liker og har tilgang på.

ree

Ingredienser:


  • Raclettost eller annen smelteost (f.eks Jarlsberg)

  • Kjøtt i strimler, gjerne biff eller spekemat

  • Små poteter

  • Brokkolini eller pak choi (eller andre grønnsaker)


Alternativer til poteter:

  • Brød i skiver

  • Ferdigkokt pasta

  • Nachochips

  • Brødpinner

  • Pommes frites


Alternativer til kjøtt:

  • Fisk

  • Scampi

  • Sopp

  • Paprika i strimler

  • Aubergine i skiver

  • Squash i skiver


Forslag til tilbehør:

  • Sennep

  • Salat

  • Tyttebær

  • Syltet løk eller agurk

  • Bernaisesaus


Fremgangsmåte:


  1. Forbered potetene: Legg små poteter i en ildfast form, drypp over olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen på 190 °C i 20–30 minutter, avhengig av størrelsen.

  2. Klargjør kjøtt og grønnsaker: Skjær grønnsakene i passende skiver og kjøttet i strimler. Krydre alt med nøytral olje, salt, pepper, og ønsket krydder.

  3. Hold potetene varme: Når potetene er ferdige, dekk dem med folie for å holde dem varme.

  4. Sett opp raclettgrillen: Varm opp grillen, dekk bordet, og sett frem tilbehøret.

  5. Grill og smelt: Smelt osten og grill grønnsakene og kjøttet på raclettgrillen, i en stekepanne, eller på en vanlig grill.

  6. Server: Nyt retten med tilbehør som syltet løk, salat, og sennep.

Tips: Unngå å ikke drikke vann sammen med osten, da det kan gi mageknip. Velg heller vin eller varm te




Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page