Taco med pasjonsfrukt - en "gamechanger"!
- Hanne i byen
- 2. mai
- 2 min lesing
Denne smakskombinasjonen løfter fredagstacoen til nye høyder! Smelte osten over kjøttdeigen i en ildfast form og topp tacoen med grønnsaker og pasjonsfrukt. Syren i pasjonsfrukten balanserer det salte kjøttet og osten godt - og enda bedre blir det med litt chilicrunch eller -saus.
Ingredienser:

2 ss stekeolje
400 g kjøttdeig eller annet fyll
1/2 Løk
1-2 fedd hvitløk
4 ss tacokrydder
1/2 dl vann
2 ss soyasaus
1 ss honning
3 ss tacosaus eller hakkede tomater
Ev. chili (saus)
Ca 2 dl gulost - gjerne smaksrike varainter som raclette, brie eller cheddar
Salat
Grønnsaker som tomat, agurk osv.
Valgfri topping:
Koriander
Chilicrunch eller -saus
Mais
Syltet jalapenos eller rødløk
Guacamole
Rømme

Fremgangsmåte:
Varm opp en stekepanne med olje på en middels høy varme. Legg i kjøttdeigen, og ikke rør den på noen minutter.
I mellomtiden finhakker du løk og hvitløk
Når kjøttet er blitt godt stekt og karamelisert på den ene siden, snur og gjentar du på motsatt side.
Denne stekemetoden gir så utrolig mye mer smak og umami, spesielt hvis du tilsetter litt soyasaus og honning etter hvert.
Del opp kjøttdeigen mens du gjennomsteker den helt.
Skru ned varmen litt, og stek løk og hvitløk sammen med kjøttet.
Tilsett soyasaus, honnig, tacokrydder, vann, tacosaus/hakkede tomater og gjerne litt chili/chilisaus. La det koke litt inn, og tilsett litt mer vann hvis det blir fort tørt.
Sett ovnen på ca 200 grader.
Legg tacoskjell i en ildfast form - med kjøttdeig og revet ost på toppen.
Sett formen i ovnen i ca ti minutter, eller til osten er passe smeltet.
Du kan også bruke lefser - da gratinerer du bare kjøttfyllet i en ildfast form med ost på toppen på samme måte
Mens den steker, lager du en salat med de grønnsakene du liker, og smaker den til med olje eddik, salt og pepper.
Anrett etter ønsker rekkefølge og topp med pasjonsfrukt og ønskede toppinger! Nam :)
Comments