top of page
  • Forfatterens bildeHanne i byen

Tomatsyltetøy til ost

Dette er den desidert mest populære oppskriften på bloggen - kanskje fordi det ikke er så "vanlig" med tomatsyltetøy her i Norge? Syltetøyet smaker uansett veldig godt til ost og spekeskinke, og du kan gjerne bruke litt slappe tomater og evt. de hjemmedyrkede som aldri ble helt modne. Jeg spiste det første gang i Spania, og har ikke klart å finne det i butikken i Norge siden. Heldigvis er det superenkelt å lage selv!

Ingredienser:


Ca 450 g tomat, f.eks cherrytomater, men her fungerer alt av friske tomater

1,5 dl sukker

0,5 dl vann

2 ss sitronsaft (evt. appelsinjus)

1 ss revet sitronskall eller appelsinskall

1 knivsodd salt

1 kanelstang eller 1/2 ts kanel - dropp dette hvis du vil lage den spicy varianten!


Hvis du ønsker et ekstra kick, tilsetter du revet ingefær og litt finhakket chili.

2 ts revet fersk ingefær

1 ts finhakket chili eller chilipulver



Fremgangsmåte:


Skjær tomatene i skiver hvis de er små, eller terninger hvis de er store.


Tilsett tomatene og resten av ingrediensene i en kjele.



La blandingen putre uten lokk på medium varme i cirka en time. Syltetøyet kan fortsatt være litt rennende, men det stivner når det avkjøles. Hvis det koker inn for mye, tilsetter du bare litt vann.



Oppbevares i en tett boks eller på et glass i kjøleskapet i opptil to uker.







2 127 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Chalva

Hummus

bottom of page