top of page

Grillet paprikasalat

Dette er enda en av mine svigermors (og svigerbestemors) spesialiteter. Den aller beste smaken får du ved å grille paprikaene, men det funker fint i stekeovnen også.




Ingredienser:



Spiss, søt paprika

Olivenolje

2-3 hvitløksfedd

1 ss balsamico

1 ss sitronsaft

Salt og pepper etter smak

Aluminiumsfolie






Fremgangsmåte:


Varm stekeovnen til 200 grader og legg paprikaene på et stekepapir eller i en ildfast form. La de steke i ca 30 minutter, eller til skinnet begynner å bli sort og de er myke inni. (Bruk en gaffel for å sjekke).


Når paprikaene er ferdige, løfter du de over på aluminiumsfolie, pakker de inn og lar de ligge på kjøkkenbenken i ca et kvarter. Da skal det være mulig å rive av det tynne skallet. Hold evt. fast med en gaffel og skrap det bort med en kniv.




Hakk paprikaene i passe biter og fjern stilken og det meste av frøene (det gjør ingenting om en del av disse er med). Ha det over i en skål og hell på olivenolje så det nesten dekker paprikaene. Tilsett hakket hvitløk og de andre ingrediensene, og rør godt sammen.


La gjerne salat stå og trekker i noen timer i kjøleskapet - Da utvikler smakene seg enda bedre. Smak til med salt og pepper før servering.


Salaten smaker kjempegodt på brød, i salater, sammen med ost eller som tilbehør til kjøtt eller tapas.


Salaten kan også kjøres med stavmikser eller blender til en glatt pure.




Kommentarer

Gitt 0 av 5 stjerner.
Ingen vurderinger ennå

Legg til en vurdering

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page