Grillet paprikasalat
- Hanne i byen
- 17. juni 2024
- 1 min lesing
Dette er enda en av mine svigermors (og svigerbestemors) spesialiteter. Den aller beste smaken får du ved å grille paprikaene, men det funker fint i stekeovnen også.

Ingredienser:

Spiss, søt paprika
Olivenolje
2-3 hvitløksfedd
1 ss balsamico
1 ss sitronsaft
Salt og pepper etter smak
Aluminiumsfolie
Fremgangsmåte:
Varm stekeovnen til 200 grader og legg paprikaene på et stekepapir eller i en ildfast form. La de steke i ca 30 minutter, eller til skinnet begynner å bli sort og de er myke inni. (Bruk en gaffel for å sjekke).
Når paprikaene er ferdige, løfter du de over på aluminiumsfolie, pakker de inn og lar de ligge på kjøkkenbenken i ca et kvarter. Da skal det være mulig å rive av det tynne skallet. Hold evt. fast med en gaffel og skrap det bort med en kniv.

Hakk paprikaene i passe biter og fjern stilken og det meste av frøene (det gjør ingenting om en del av disse er med). Ha det over i en skål og hell på olivenolje så det nesten dekker paprikaene. Tilsett hakket hvitløk og de andre ingrediensene, og rør godt sammen.
La gjerne salat stå og trekker i noen timer i kjøleskapet - Da utvikler smakene seg enda bedre. Smak til med salt og pepper før servering.
Salaten smaker kjempegodt på brød, i salater, sammen med ost eller som tilbehør til kjøtt eller tapas.
Salaten kan også kjøres med stavmikser eller blender til en glatt pure.
Kommentarer