top of page

Babaganoush - bakt auberginesalat

Denne salaten lager mer eller mindre seg selv! Den smaker kjempegodt til fersk brød eller som tilbehør til middagen. Oppskriften kommer fra svigermor og svigerbestemor.


ree

ree

Ingredienser:


To auberginer

2 fedd hvitløk, finrevet

1 ss sitronsaft

1 ts salt

1/2 ts pepper



ree


Fremgangsmåte:


Sett ovnen på 200 grader, eller varm opp grillen.


Prikk noen hull i auberginene og sett de inn i varm ovn eller på grillen.


Etter ca 30-40 vil de "kollapse" og bli helt møre inni. Du kan pirke forsiktig borti med en gaffel for å kjenne etter.


Ta auberginene ut av ovnen la de avkjøle seg litt, før du åpner de, skraper ut innholdet og har det over i en bolle. Innholdet skal være lett å mose med en gaffel.


Rør inn olivenolje, hvitløk, sitronsaft og krydder. La den gjerne stå litt i kjøleskapet, så smakene kan settes eg. Enjoy!




 
 
 

Relaterte innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Registreringsskjema

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • instagram

©2020 by Velbekomme.no. Proudly created with Wix.com

bottom of page