Babaganoush - bakt auberginesalat
- Hanne i byen
- 11. juni
- 1 min lesing
Denne salaten lager mer eller mindre seg selv! Den smaker kjempegodt til fersk brød eller som tilbehør til middagen. Oppskriften kommer fra svigermor og svigerbestemor.


Ingredienser:
To auberginer
2 fedd hvitløk, finrevet
1 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader, eller varm opp grillen.
Prikk noen hull i auberginene og sett de inn i varm ovn eller på grillen.
Etter ca 30-40 vil de "kollapse" og bli helt møre inni. Du kan pirke forsiktig borti med en gaffel for å kjenne etter.
Ta auberginene ut av ovnen la de avkjøle seg litt, før du åpner de, skraper ut innholdet og har det over i en bolle. Innholdet skal være lett å mose med en gaffel.
Rør inn olivenolje, hvitløk, sitronsaft og krydder. La den gjerne stå litt i kjøleskapet, så smakene kan settes eg. Enjoy!
Comments